Na een aantal jaar intensief werken met WordPress en klanten kan ik je vertellen dan sommige dingen vaak mis gaan. Ik deel ze graag met je zodat jij deze veelgemaakte WordPress fouten niet hoeft te maken.
1. ‘Admin’ als gebruikersnaam gebruiken
Standaard stelt WordPress admin voor als account naam. NIET DOEN! Verzin er een die niet eenvoudig te bedenken is. Alle geautomatiseerde scripts die proberen in te loggen in WordPress proberen eerst met admin binnen te komen.
2. Niet back-uppen
Geen back-up maken betekent dat je niks hebt om terug te zetten als er iets mis gaat. Soms gaat er iets mis. Bedenk maar eens hoeveel moeite jij moet doen om je website opnieuw te maken. Daar zit zoveel tijd en moeite in dat je beter een back-up kunt hebben die je eenvoudig terug kunt zetten.
3. Geen updates doen
Ze zijn er niet voor niks updates. Meestal een functionele verbetering en soms een noodzakelijke beveiligingsupdate. Altijd draaien. Samen met back ups van vitaal belang voor het voortbestaan van jouw website. Plan een dag per maand in (het liefst meer) om een back up te maken en alle updates te draaien.
4. Ongebruikte thema’s en plug-ins laten staan
Ruim je kamer op zei je moeder altijd. Ik zeg het over WordPress. Loop na wat je gebruikt en wat niet. Wat je niet gebruikt gooi je weg. Helemaal. Ook uit je prullenbak. Templates, plugins en reacties op berichten gooi het allemaal weg.
5. Standaard permalinks
Standaard staat de WordPress permalink op een variabele. Bijvoorbeeld: pmlinternet.nl/?p=132 Dat is niet zo goed voor je SEO. Bekijk de URL van deze post maar eens. https://raket.net/pas-op-wordpress-fouten/. Hiervan begrijpt Google direct veel beter wat er te vinden is.
6. Geen alt tags toevoegen aan plaatjes
Als het goed is gebruik je de Yoast SEO plugin voor optimalisatie van je website. Die geeft het al aan. Maar als niet dan doe ik het hier. Geef ALT tags aan je plaatjes mee. Zo weet Google waar je beelden over gaan en kunnen ze geïndexeerd worden.
7. Te lange slugs
De slug is het gedeelte van de URL dat na je domeinnaam komt. In mijn geval alles na pmlinternet.nl/ Zorg dat dat niet te lang wordt. WordPress pakt standaard alle woorden uit de pagina of post titel (zonder de voornaamwoorden) en plakt deze in de url. Soms kan dat korten en beter. Zie de slug van deze pagina. Duidelijk en kort!
8. Spam reacties laten staan
Sowieso zet je het kunnen geven van reacties uit. Tenzij je zwaarwegende redenen hebt om dat wel te willen. Het levert je meer gedoe op dan dat het iets toevoegt. Dus alles uit. Mocht er iets aan staan en je spam reacties krijgt haal ze dan direct weg en geef aan dat het spam is. Hier leert WordPress van en zo voorkom je spam bij jezelf en bij anderen.
Leer van deze veelgemaakte WordPress fouten en maak ze niet ook. Heb je vragen over het bovenstaande? Neem dan contact met mij op.
Download dan hier ons gratis eboek met 18 expert tips.