Hoe gaat dat nou in zijn werk een nieuwe website? Veel mensen, die we spreken, zijn specialist in hun eigen vakgebied, maar niet op het gebied van websites. Het is voor die mensen lastig in te schatten hoe zo’n proces nou precies verloopt. Daarom leggen we het graag even uit. Zodat jij, van te voren, weet wat er gaat gebeuren, als we elkaar gaan treffen.
1. Kennismaking
We bellen of mailen met elkaar over jouw probleem of wens. Als we denken dat we je kunnen helpen dan stellen we een kennismakingsgesprek voor. Dit eerste gesprek is natuurlijk vrijblijvend en gratis. En waarom denken wij dat we jou zo goed kunnen helpen? Omdat wij altijd op zoek zijn naar de beste oplossing voor onze klanten. Als dat betekent dat we je doorverwijzen naar een concullega dan is dat zo. Als we iets niet kunnen (bijvoorbeeld als een project te groot is), dan zullen we dat altijd aangeven. We willen mensen helpen met hun website en aanverwante online zaken. Dat is ons motto.
In het eerste gesprek vertel jij meer over je probleem of wens. Wij vertellen over mijn achtergrond en wat we wel en wat we niet doe. Als dat op elkaar aansluit dan kunnen we tot een mogelijke opdracht formulering komen.
2. Offerte
Op basis van de informatie, die we uit het kennismakingsgesprek hebben gehaald, gaan we een offerte maken. In de offerte nemen we alle werkzaamheden op, die nodig zijn voor het project. Hierin kan geschrapt worden. Elk onderdeel staat duidelijk gespecificeerd. Soms willen klanten dat wij alles doen en soms zijn er punten die ze zelf kunnen en willen doen. Geen enkel probleem. Na akkoord en betaling van de eerste 50% kan het project beginnen.
3. Kick-off
Bijna elk project begint met een kick-off. Daarin bepalen we precies wat we gaan doen. Een kick-off kun je zien als een creatieve brainstorm sessie over jouw project. We bepalen daarin alle details zodat we aan het einde van de kick-off sessie allebei weten wat er gedaan moet worden. Zowel door jou als door ons.
4. Het traject
Aan de hand van de kick-off documenten gaan we aan de slag. Als er content gemaakt moet worden (tekst en/of beeld) dan moet jij ook aan de slag. Of we halen er een content specialist bij, zoals een copywriter, een fotograaf of een filmer.
Vanaf dat moment is het een samenspel tussen jou en ons. Wij doen een gedeelte. Jij levert content aan. Wij doen nog een gedeelte van het werk. Dan hebben we overleg over de voortgang en kunnen verdere keuzes die gemaakt kunnen worden. De uitkomsten voeren we door en zo werken we richting het einde van het project.
5. Oplevering
Wij geloven in open (source) oplossingen omdat jij dan niet aan ons vastzit. Zo leveren we alles op met een training waarna je mij (als het goed is) niet meer nodig hebt.
Zo nu weet je een beetje hoe we te werk gaan. We nodigen je uit voor een kop koffie. Dan kunnen we met stap 1 beginnen.