Soms komen e-mails vanuit je WordPress website niet aan. Welke e-mails verstuurt je website dan? Als het goed is, heb je één of meerdere formulieren op je website en die versturen een e-mail als zo’n formulier is ingevuld. Zeker met contact form 7 wil je dat die mails aankomen, want contact form 7 slaat niets op. Dus ingevuld en dan verstuurd en niet aangekomen betekent weg. Dat is zonde! Ook versturen security plug-ins e-mails als er iets niet in de haak is. E-mails die door je website worden verstuurd wil je gewoon ontvangen. Klaar.
Waarom komen WordPress e-mails niet (meer) aan?
WordPress is een CMS-systeem en geen mail server. Ja WordPress kan e-mails versturen echter ontbreekt daar de nodige informatie aan. Even kort uitleggen. Als een e-mail vanaf een mailserver wordt verstuurd wordt daar allemaal verificatie informatie aan toegevoegd, zodat de ontvangende email server kan verifiëren dat de email ook daadwerkelijk komt vanaf het adres waarvan hij zegt dat hij er vandaan komt. Het draait allemaal om betrouwbaarheid. Als WordPress e-mails verstuurd dan is dat een kale e-mail. Van, aan, onderwerp en tekst. In principe klopt dat wel. Echter, de ontvangende mailserver kan de e-mail als onbetrouwbaar bestempelen vanwege het ontbreken van de verificatie informatie.
Wat te doen? Sendgrid!
Om e-mails wel aan te laten komen moet je ze echt versturen. En met echt versturen bedoelen we via een echte mailserver. Dat kan via je eigen email server. Dan maak je een account aan voor je website en gebruik je dat om te versturen. Gebruik een SMTP plugin om je email account in te stellen. Of… en dat raden we aan; doe het via Sendgrid. Vele malen eenvoudiger en gegarandeerd resultaat. Sendgrid is een SMTP service provider. Tot 40.000 berichten per maand is het een gratis dienst.
Stap 1: account aanmaken & activeren
Ga naar https://sendgrid.com/ en klik op Try for free. Maak een account aan, bevestig via je e-mailadres, log in en vul de ontbrekende gegevens in. Sendgrid bestudeert die en zal binnen 1 werkdag je account activeren.
Step 2: integreren in WordPress
Installeer de plugin Sendgrid van Sendgrid zelf. Log in je Sendgrid account in. Ga naar settings en dan naar API keys. Verzin een naam en maak een API key aan. Kopieer de key en stel deze in in je Sendgrid plugin. Nog even afzend e-mail adres en naam invullen en klaar ben je.
Stap 3: testmail verzenden
In je Sendgrid plugin kun je na het instellen onder aan op de pagina een test mail versturen. Stuur er een aantal naar diverse adressen van jezelf en zie dat de e-mails in je inbox aankomen! Klaar ben je. Nooit meer email problemen. Hulp nodig? href=”https://raket.net/contact/”>Pim contacten
Download dan hier ons gratis eboek met 18 expert tips.