Is gratis nieuwsbrieven versturen goed? Ja in dit geval is gratis echt prima. Mailchimp is een gratis tool tot 2000 adressen in je adresboek. Tegen die tijd dat je 2000 adressen in je lijst hebt, loont het om te betalen, want dan verdien je er al aan. Tenminste als je het goed doet.
Let op. Twee redenen om misschien toch Laposta te overwegen. 1. Sinds enige tijd heeft Mailchimp zijn vorwaarden en account versoberd. Zo is het nu lastiger inloggen en samenwerken in je gratis account. En je mag maar 1 maillijst hebben in je gratis account. Je wilt er sowieso twee want hoe kun je anders goed testen. 2. Omdat Mailchimp Amerikaans is en de data ook daar draait kun je nooit AVG proof zijn. Laposta is Nederlands en wordt hier gehost. Momenteel is LaPosta mijn favoriet.
WordPress voor je website en Mailchimp voor je nieuwsbrieven en marketing mails. Het goede is ook dat er genoeg plugins zijn die jouw WordPress website koppelen aan je Mailchimp account.
Wat moet je doen om gratis nieuwsbrieven te versturen met Mailchimp?
Je hebt een paar dingen nodig om gratis nieuwsbrieven versturen mogelijk te maken.
1. Een mailchimp account. Het is gratis waar wacht je nog op gekkie? Klik hier voor het inschrijfformulier.
2. Maak een email lijst en stel alles goed in in de settings, denk aan adres en contact informatie. Mensen die jouw nieuwsbrief ontvangen moeten we duidelijk zien waarom en van wie ze de nieuwsbrief krijgen.
3. Maak een template. Dat is een soort basis look en feel die altijd hetzelfde is. Eenmaal gedaan kun je die elke keer opnieuw gebruiken.
4. Maak je eerste nieuwsbrief. Zorg ook altijd voor een test lijst, waar jij en je collega’s op staan. Dan kun je ALTIJD eerst aan jezelf versturen voor je de nieuwsbrief echt de deur uit doet. Ik heb dit meerdere keren mis zien gaan. Links die niet goed staan, oude informatie enz enz. Dus altijd eerst testen op jezelf en echt elke link aanklikken. Elke keer weer.
5. Versturen! Je bent er klaar voor. Verstuur hem maar, je eerste echt gratis nieuwsbrief met Mailchimp gemaakt.
Hoe koppel je Mailchimp aan je WordPress website?
Er zijn tientallen plug-ins die jou helpen met het koppelen. Bijvoorbeeld Mailchimp for WordPress. Installeer deze plugin, koppel hem met je account en maak een inschrijfformulier. Plaats dit ergens op je website en zo is alles geautomatiseerd. Het aanmelden via je website en het afmelden via de link in de footer van de nieuwsbrief zelf.
Waar moet je verder aan denken bij nieuwsbrieven?
Verstuur geen spam. Sinds de AVG in werking is getreden treedt de Autoriteit Persoonsgegevens daadwerkelijk op. Elke klacht nemen ze in behandeling. Zorg dus dat je lijst echt bestaat uit mensen die zichzelf hebben aangemeld. Neem ook goed in je privacy statement op
Bel dan even met RaketNet op 035 88 77 871.
Alle contact gegevens