De puntjes op de i van jouw website. Het is een visuele scan met uitwerking en als je wilt kunnen we je ook adviseren over de inhoud. Heb je wel alle essentiële content opgenomen en is die eenvoudig te vinden? Wij helpen je daarmee. Het goede nieuws is dat dit niet veel tijd kost. Vaak is het met een paar uur helemaal strakgetrokken.
Een website is namelijk nooit af. Sommige websites zijn zelfs verre van af. Of althans een geoefend kijker ziet allemaal zaken die net iets (of zelfs een heel stuk) beter kunnen. Denk aan kleurencombinaties, lettergroottes, afstanden tussen regels en elementen, leesbaarheid qua grootte of contrast. Dit zijn alle zaken, die een goede website geweldig maken. Het visuele deel van je website geeft de eerste indruk, pas daarna gaan bezoekers de inhoud bekijken. Een bezoeker beslist binnen een seconde of hij blijft of niet.
Voorbeeld 1: Slechte contrast kleuren
De blauwe kleur hier naast is lastig leesbaar op wit. Op zwart zou veel beter gaan. Daarnaast vinden wij de kleur niet goed passen bij het groen / geel van de knop er onder. En puntje 3 is de lettergrootte van de witte tekst op knop. Je wilt toch dat bezoekers daar op klikken? Maak het dan ook duidelijk en aantrekkelijk.
Voorbeeld 2: Veel te kleine tekst
De witte tekst in het roze vak schaalt mee naar het device waar je op kijkt. Dat betekent dat je op een mobiel hele kleine letters ziet. Die eigenlijk niet leesbaar zijn.
Verder is de verhouding logo en en de grootte en plaats van het menu niet optimaal. Waarom staat het mobiele menu niet in verhouding naast het logo? Dat denken wij dan.
Voorbeeld 3: Geen mobiel menu
Als je website geen goede oplossing heeft voor het menu op een mobiel, maar wel responsive is, dan krijg je dit soort zaken.
Het menu schaalt zich onder elkaar met spaties en | achter elk menu item. Dit ziet er super slordig uit.
Het ss heel eenvoudig te voorkomen en te verhelpen. Wij zouden een uitklap menu voorstellen met een hamburger of het woord MENU.
Voorbeeld 4: Niet responsive
Dit is een screenshot van een website op mobiele breedte. De website schaalt niet netjes mee. Dit is iets meer werk dan de bovenstaande zaken, maar wel echt een probleem.
Als mensen je website niet goed of maar half kunnen zien dan zijn ze weg. Ook geeft Google je strafpunten als je website niet goed werkt op mobiel. Dat wil je toch niet?
Voorbeeld 5: Geen goede mobiele uitlijning
Op volledige grootte op een groot scherm zag dit er netjes uit. De verhouding tekst links en de knop rechts van 75% / 25%.
Omdat er aan de linkerkant vast wordt gehouden aan een specifieke breedte is er weinig ruimte meer over en de kolommen komen niet onder elkaar maar blijven naast elkaar staan.
Gevolg: Tekst is lastig leesbaar en de knop is niet meer als zodanig herkenbaar.
Wil je dat jouw puntjes ook op de i staan?
Neem dan contact met ons op. Een scan van je website hoeft meestal niet meer dan een uur te kosten en vervolgens kunnen we aangeven hoeveel tijd het ons kost om alles netjes te maken. Bel even met 035 88 77 871 of stuur een mail naar info@raket.net.
Overigens zijn de voorbeelden, die ik hierboven laat zien, live van het net gehaald. Geen websites gemaakt door ons, maar websites van onze instagram volgers. Binnen 10 minuten hadden we deze voorbeelden gevonden. We noemen niemand bij naam omdat iedereen zelf moet weten hoe zijn website er uit ziet. We willen alleen maar laten zien wat je zoal tegen kunt komen en dat wij je daarmee kunnen helpen.