Killer tips op een kille dinsdagmiddag voor een killer website. Gewoon even doorlezen en doen!
1. Val met de deur in huis
Mensen komen voor je producten en je inhoud. Voor wat je te vertellen of te verkopen hebt. Geloof het of niet; ze komen niet voor je mooi uitgewerkte header met sfeerfoto’s. Ze komen voor je aanbod. Wat heb je te bieden? Maak dat direct duidelijk. Natuurlijk bepaalt de uitstraling van je website wel of bezoekers converteren of niet. Zorg dat je op je homepage direct kunt zien wat er bij jou te halen is. Kijk maar eens op onze homepage.
2. Kies een goed leesbare tekengrootte
De voorbije jaren zijn schermresoluties groter geworden en schermen kleiner. Gevolg: de ideale tekengrootte van 10 jaar geleden is nu haast onleesbaar. Ook is de regelafstand in 10 jaar tijd van 1 naar bijna 1.8 gegaan. Veel ruimte en grote letters.
Ik weet dat de tekengrootte afhangt van het gekozen lettertype. Maar algemeen kun je zeggen dat alles onder de 14 pixels aan de kleine kant is. Mijn advies: als je denkt ‘Hee! Dat zijn grote letters’, dan is de kans groot dat het perfect is!
3. Geen dode eindes
Je website mag geen dode eindes hebben. Spoor bezoekers aan tot actie. Laat ze nooit hangen aan het einde van een pagina. Elke pagina op je website moet sturen op een actie van de bezoeker. ‘Vraag een offerte’ of ‘Contact’ als je een dienstverlenend bedrijf bent bijvoorbeeld. Doe dit op elke pagina! Je kunt niet genoeg aanzetten tot actie op je website hebben. Kijk bijvoorbeeld eens naar de site van intouch en hoe we het daar hebben gedaan.
4. Zorg voor een goede error 404-pagina
Een bezoeker die terecht komt op een pagina die niet meer bestaat, moet je vriendelijk opvangen en proberen te helpen. Het goede nieuws: 3 op 4 websites hebben een aangepaste error 404-pagina. Jammer genoeg zijn die allesbehalve ideaal. Een goede error 404-pagina mag een vleugje humor bevatten, maar geeft vooral een uitweg voor de bezoeker naar de content die hij waarschijnlijk zoekt.
5. Check voor dode links
Je website evolueert. Maar ook de websites om je heen evolueren. Alles verandert dus ook adressen op het internet. De kans is groot dat je na een jaar een url hebt aangepast en dat die ene link naar die pagina niet meer werkt. Dat kun je eenvoudig checken. Met deze online tool bijvoorbeeld. Of met een plug-in, als je WordPress gebruikt. Het zal je verbazen wat je tegenkomt. Kleine moeite, groot plezier.
Bonus TIP: Geef iets gratis weg
Jij weet meer dan je denkt en voor de bezoekers van je website is dat interessant. Zorg voor een whitepaper, ebook of checklist die mensen gratis kunnen krijgen van jou. Nou ja… gratis. Je wilt natuurlijk hun naam en email adres zodat je ze daarna kunt benaderen met jouw propositie. Ik doe het als volgt: Echt aan de slag met je website? Download dan hier ons gratis eboek met 18 expert tips.
Wil je hier advies over of hulp bij, bel dan even.